25 juni 2010

Geslaagd evenement

 

Uitslagen | Foto's | Video's


Na maanden te hebben toegeleeft naar 25 juni 2010 was het dan eindelijk zover. In de week opbouwen van het evenement hebben we het reuze getroffen, het weer was onvoorstelbaar mooi. Nadat de baan in de loop van de week gereed was leefde we als organisatie in spanning toe naar de vrijdag. Vrijdag op stipt 16.00 uur was de start van het evenement.

De wedstrijd
De 3,5 ton standaardklasse mocht de spits afbijten. Al gauw bleek het voor de deelnemers een pittige baan met een zware afstelling. Toch waren de afstanden dicht bijelkaar en bleek het een ware strijd te worden om de verste afstand. Uiteindelijk wist André van Keulen met de Massey-Ferguson 592 met 79,60 meter de verste afstand te noteren.

Vervolgens was het de beurt van de standaardklasse 4,5 ton. Met diverse deelnemers uit de regio was het een mooie grote klasse van 16 deelnemers. In de eerste poging wisten zelf 7 deelnemers een Full Pull te behalen. In de finale werd de sleepwagen dan ook van de nodige extra ballast voorzien om ook deze krachtpatsers stil te zetten. Toch wist Arie Middelkoop met zijn International 1046 nomaals een Full Pull te behalen. Echter hiermee was hij ook de enigste en dus de winnaar van de 4,5 ton standaardklasse.

Vevolgens was het de beurt voor de eerste sportklasse. Jammer genoeg waren er diverse afmeldingen in deze 2,5 ton sportklasse waardoor de 3 deelnemers al zeker waren van een podiumplaats.Toch werd er wel heel serieus gestreden om de plaatsen. Helaas moest de Zetor van Carel Brouwer in de eerste run met stukken van de baan worden gesleept en bleek het niet mogelijk in de 2e run nog aan te haken. De andere 2 deelnemers wisten in de 1e run een Full Pull neer te zetten waardoor voor de 2e run de sleepwagen werd verzwaard. In deze afstelling wist Roel Jansen met de Belarus 952 de winnende afstand van 91,63 meter neer te zetten.

Hierna was het de beurt van de 3,5 ton sportklasse met 6 deelnemers. Dat deze klasse veel kracht bezat bleek wel in de eerste run. Van de 6 deelnemers reden er 5 een Full Pull. De wedstrijdleiding besloot voor de 2e run de sleepwagen te verzwaren. Uiteindelijk wist Gerrit Nieuwkoop met zijn geweldig mooie Case 870 Agri King deze klasse met overmacht te winnen door nomaals als enigste een Full Pull te rijden.

Het was tijd voor de 5,5 ton standaardklasse. Een klasse met 19 deelnemers met een heel sterke tractoren. Met een geweldig mooie afstelling werd het strijden voor de Full Pull lijn. Dirkjan de Jong met zijn Ford 9600 zette al vroeg in de klasse de trend door een afstand van 99,10 meter te noteren. Toch bleek het een hele dobber deze afstand te overbruggen. Bob van Mourik met zijn Ford 8210 was degene die nog het beste slaagde in deze opdracht. Toch bleef hij met zijn 95,77 meter op ruime afstand van de Ford 9600. Dirkjan de Jong was dan ook de winnaar van de 5,5 ton standaardklasse.

Tijd voor spectakel. De teams Simply Green en Red Impact uit de 4,5 ton supersportklasse kwamen deze avond het publiek een show voorschotelen. De beide deelnemers rijdend in de top van de nederlandse competitie bij de NTTO gingen de strijd aan om de sleepwagen over de Full Pull lijn te slepen. In de eerste run bleek echter dat de baan en de sleepwagen flink weerstand bood en ze dit nog niet helemaal lukte. Vervolgens was het de beurt van Verspuy om met een truck "Daffie" eens geweldig aan die sleepwagen te sleuren. Met een paar motorische aanpassingen in de afgelopen week bleek wel dat de truck liep als vergif. Dat beloofde nog een waarspektakel later op de avond.

Eerst was het de beurt aan de 7,5 ton standaardklasse. Met een geweldig mooi deelnemersveld uit de regio werd er ook hier gestreden in de laatste meters. Dat de verschillen in deze klasse uiterst klein waren bleek wel in de uitslagen. Niels van Bezooijen met zijn Fendt 512 wist deze klasse maar nipt te winnen hij had uiteindelijk 81 cm voorsprong op de nummer 3 en slechts 14 cm op de nummer 2.

Het was de beurt voor de mooie 4,5 ton sportklasse. Met dikke 6 cillinders gingen 9 deelnemers de strijd met elkaar aan. Met een zware sleepwagenafstelling bleken ook hier de verschillen niet bijzonder groot. Leo van Dijk met de International 1086 won de klasse met 39 cm voorsprong op de nummer 2.

Vervolgens waren de demo's uit de 4,5 ton supersportklasse waren aan de beurt. Na wat wijzigingen aan de tractoren was dit maar Simply Green de winnaar van de 2. Met bijna 10 meter verder een dikke Full Pull tot aan de bult. (filmpje van de run is terug te vinden op de site van het team.)

Als slotklasse kwam de 10 ton standaardklasse aan de beurt. Met geweldige tractoren van diverse bedrijven uit de regio werd het een ware strijd. Al vrij snel wist toch Wout Sterk met zijn Fendt 936 de eerste Full Pull neer te zetten. Het was dus voor de rest van de klasse het doel dit ook te behalen. Bert Kok naderde als een ware sluipschutter deze afstand nog het dichtste met 97,03 met, maar het bleek onmogelijk nog een Full Pull te noteren. Uiteindelijk werd het een podium met 3 dorpsgenoten uit Lexmond compleet gemaakt door Hanco Kok die zijn broer Bert dicht wist te naderen, maar op een afstand van 96,62 meter toch bleef steken.Als spectaculair slot was het de beurt aan het "Daffie" met 2 geweldige runs eindigend in een Full Pull werd de avond spectaculair stipt om 00.00 uur afgesloten.

Als organisatie kunnen we terug kijken op een geweldig mooi evenement. We willen hiervoor alle medewerkers, sponsoren, adverteerders en alle andere die een steentje hebben bijgedragen bedanken. Tractorpulling Hoogblokland 2010 kan de boeken in als zeer succesvol en we gaan dan ook vol enthousiasme op naar 2011.

Namens het bestuur