Vrijdagavond 24 juni 2011

Tractorpulling Hoogblokland

 

Uitslagen | Foto's | Video's


Dit jaar waren de voorbereidingen al vroeg in gang gezet. De baan werd ruim voor het evenement afgedekt met een zeil, want de weersomstandigheden waren wisselend. Na diverse malen de baan te hebben bewerkt bleek in de week voor het evenement dat de baan toch nog heel wat water nodig had en was de baan woensdagavond gereed. Ook de weersomstandigheden werden beter. Volgens de voorspellingen werd er op de vrijdagavond wat regen verwacht en zou de zaterdag een mooie dag worden.

5,5 ton standaardklasse
De vrijdag was aangebroken en we begonnen ondanks wat wind aan een hele mooie avond. De kinderen vermaakten zich al op de kinderattracties, waarna om 18.00 uur werd afgetrapt met de standaardklasse 5,5 ton. Dit jaar was de Belgische sleepwagen Blue Fox de vijand van de deelnemers. Naar mate de wedstrijd vorderde moesten de deelnemers op de zware kleibaan flink aan de bak met hun tractor. Met veel deelnemers uit de regio in deze klasse werd er zwaar gestreden tegen de 90 meter lijn aan. De verschillen waren klein, maar uit eindelijk zette Teunis van Steenis met zijn John Deere 6420 een afstand van 87,33 meter neer waarmee hij uiteindelijk met een ruime meter voorsprong de klasse wist te winnen. Daarmee was hij zijn dorpsgenoot Wesley van Buuren met de International 956 XL voor die de 2e plaats in nam. Dat de verschillen niet groot waren bleek wel want met maar 17 cm afstand op de nummer 2 wist Frans van Dieren met zijn New Holland TS 115 de 3e podiumplaats te bemachtigen.


3,5 ton standaardklasse
De baan was ondertussen in steeds betere conditie gekomen en de 3,5 ton standaardklasse maakte zich klaar voor de wedstrijd. Deze klasse met nogal wat Internationals kwamen allen redelijk ver richting de full pull lijn. Toch bleek de afstelling van de sleepwagen niet de makkelijkste te zijn. Met diverse deelnemers tegen de full pull lijn aan wisten 3 deelnemers in de eerste omloop een full pull te behalen. Dat werd dus een finale. De sleepwagen werd zwaarder afgesteld en ook de deelnemers kregen de kans nog wat aan hun balans te veranderen. Waar Gerard Peters in de eerste omloop nog een nipte full pull behaalde met de MF 565 lukte het hem in de tweede omloop de winnende afstand neer te zetten op 82,37 meter. Daarmee wist hij André van Keulen met zijn MF 188 voor te blijven die een afstand van 79,30 meter neer zetten. Dat betekende voor Ruud van Zanten met zijn International 844S een 3e plaats met 75,60 meter.

4,5 ton sportklasse
Ondertussen stonden de tractoren van de 4,5 ton sportklasse al warm te draaien. Met nogal wat verschillende merken op de startlijst stond er een mooi spektakel klaar. Met een mooie afstelling van de sleepwagen reden 8 van de 12 deelnemers een full pull. Maar deze full pull kregen ze niet kado, dat bleek ook wel aan de run van Karel Kok met de Gladiator. Rond de 90 meter klonken er een paar rake klappen en moest deze tractor uiteindelijk van de baan worden afgesleept. Vervolgens begon de avond in te vallen en was het tijd voor een mooie finale. Omdat de baan nogal wat grip bezat kwamen de meeste tractoren hoog op de achterwielen bij het wegtrekken. Het werd een spannende show om naar te kijken want al vroeg in de finale zette Bert Kooij met zijn Full Speed een dijk van een afstand neer op 108,40 meter. Dat werd een afstand waar vele zich op stuk konden bijten. Speaker Arco sterk verwoorde het als een loodzware missie. Zeker voor de thuis rijder Michel de Kreij op de Blauwe Kreij. Hij wist de Ford 9000 maar net binnen de lijnen te houden op de 99,45 meter, maar veroverde hiermee wel een mooie 3e plaats. Maar ook in deze klasse zat het vernijn in de staart en nog wel liefst van een vrouw. Sjanie van Schaik wist met een perfecte balans de Ford 9000 over de afstand van de Blauwe Kreij te zetten op 101,47 meter. Hiermee veroverde ze de 2e plaats.

7,5 ton standaardklasse
De eerste 7,5 ton standaardklasse stond voor de vrijdagavond op het programma. Met een divers deelnemersveld was het een leuke klasse om naar te kijken. Diverse regiorijders waren bloedfanatiek om op een podiumplaats te kunnen eindigen. De uitslagen lagen uiteindelijk heel dicht bijelkaar wat de spanning nog is onderstreepte. Arco den Hartog wist deze klasse op zijn naam te schrijven met een winnende afstand van 77,83 meter. Walter de Kuiper slaagde erin heel dicht bij de eerste podiumplek te komen want hij zette de New-Holland stil op 77,61 meter. Dat de verschillen echt klein waren bleek wel uit de 3e plaats van Arjan van Rijsbergen met zijn International 1455 op een afstand van 77,49 meter.

3,6 ton supersport
Tijd voor supersport. Helaas waren er nogal wat afmeldingen, maar ondanks de afmeldingen waren er een paar sterke kemphanen over. De 3,6 ton supersport tractoren stonden al warm te draaien en het was aan Niek de Bruin met zijn Flying Wheels om de spits af te bijten met een proeftrek. In een geweldig hoge versnelling wist hij een snelle Full Pull te behalen en de sleepwagenafstelling bleef staan dus was het aan de andere 3 deelnemers om ook minimaal een Full Pull te behalen om mee te kunnen doen aan de finale. Dit wisten ze uiteindelijk allen te behalen. In de finale werd een floating Finish ingesteld wat betekende dat ook na de Full Pull lijn op 100 meter gewoon werd verder gemeten tot maximaal 115 meter. De spanning was om te snijden, Second Chance wist echter een verbuffende afstand van 115 meter op de klok te brengen en het was dus de vraag of dat hier Team Panhuis en Working Power aan konden komen. Jan Bas met de Working Power slaagde het beste in deze missie. Zijn afstand van 110,36 meter was een knap staaltje met een 4 cillinder motor tussen de zware 6 cillinders. Niek de Bruin wist in deze klasse met zijn Ursus een strakke 3e plaats te behalen met uiteindelijk maar 56 cm voorsprong. Team Panhuis kwam met de Zetor uiteindelijk op de 4e plaats uit.

4,5 ton supersport
Ook in de 4,5 ton supersport miste we nogal wat deelnemers, maar ondanks dat waren er 3 deelnemers uit de absolute top van deze klasse aanwezig. Dat beloofde op voorhand al een ware show. Laurens de Boer met de Simply Green kreeg de proeftrek waarin hij een geweldige strakke Full Pull neer zette. De wedstrijdleiding besloot de wagen afstelling te laten staan na dit kanon en het was dus de beurt aan Henri Versluis om de Red Impact tot grootste daden aan te sporen. Speaker Arco sterk verkondigde het al op voorhand 'daar wordt een vuurtje gestook hoor..' en dat was zichtbaar want het was ondertussen al donker en bij het optoeren kwamen de vlammen al op de uitlaat. In een run met prachtige balans zette Henri ook de Red Impact op de Full Pull lijn. Vervolgens verscheen de prachtige Black Magic voor de sleepwagen met Arjan Duits op de bok. De mannen hadden de trekker goed aan het lopen want ook deze run werd op de Full Pull lijn neergezet. Tijd voor finale. Als eerste verscheen het groene hert weer voor de sleepwagen. Er werd ditmaal ook gereden met Floating finish. Waar de wedstrijdleiding en sleepwagen bemanning dacht een mooie afstelling te hebben voor de finale dacht het groene kanon van Laurens daar anders over, want weer reed hij een verbluffende Full Pull van 115 meter. Zou Red Impact het ook voor elkaar krijgen? Na het aanhaken en een goede start wist ook Henri Versluis de Red Impact op de Full Pull neer te zetten. De wedstrijdleiding ging in overleg en besloot alsnog de finaleafstelling te verzwaren. Dit betekende een eerste run in de flink verzwaarde afstelling voor de Black Magic waarbij Arjan Duits een afstand van 84,28 meter wist neer te zetten. Vervolgens Was het weer de beurt aan Laurens de Boer om deze afstand te evenaren. Hij wist de Simply Green op een afstand van 91,37 meter te brengen wat hem uiteindelijk de eerste plaats opleverde. Red Impact besloot na 2e zware runs de motor tesparen en niet meer aan te haken waardoor zij op de 3e plaats eindigde.

Zo werd de vrijdagavond editie geweldig afgesloten en werd er met verwachting uitgekeken naar de zaterdag. Helaas bleek zaterdagmorgen het terrein als redelijk verzadigd door de regen die 's nachts was gevallen. De vooruitzichten waren slecht en rond de klok van 9 uur besloot de organisatie het evenement af te gelasten.

Namens de organisatie bedanken wij alle mensen, medewerkers, sponsoren en adverteerders die hebben geholpen editie 2011 tot een succes te maken. Zoals het er nu naar uit ziet gaan we in 2012 opnieuw proberen een 2 daags evenement te organiseren.

Namens S.T.A