Vrijdagavond 22 juni en zaterdag 23 juni 2012

Truck- & Tractorpulling Hoogblokland

 

Uitslagen | Foto's


Truckpulling in Hoogblokland

Verslag truckpulling (gepubliceerd op truckpulling.nl)

In het Hoogbloklandse weiland begonen rond de klok van 22.30 de trucks met elkaar te strijden tijdens een behoorlijk druk bezochte demo-wedstrijd. Er stond een leuk clubje toeschouders o.a. naar de trucks te kijken.

Jan den Hartog trapte met het Daffie van Verspui af en trok de Belgische “Blue Fox” met gemak in 14.81 seconde naar de Full Pull. Toen werd er even binnen het team van de “Blue Fox” overlegd, en voor het mooie werd deze iets zwaarder afgesteld. Toen mocht Gerard van Team Veldhuizen de Iveco voor de sleepwagen zetten, en met een dikke vlam op de pijp zette hij de Iveco in 17.08 op de 100 mtr. lijn. Oftewel de eerste officiele Full Pull was een feit, Jeroen van de Van Tilburg-Bastianen Groep zette zijn kittige DAF (zoals Arco dat altijd zo mooi vertellen kan) voor de sleepwagen, en ook Jeroen plaatste 2 vlammen op de flinke pijpen van deze DAF 2700. En in 16.8 seconde ook een Full Pull. Het lijkt erop dat het grip probleem bij deze DAF onder controle begint te komen. De wit-groene Iveco van VTN gaat voor de wagen en deze word met een mooie fluit uit de turbo ook netjes op de Full Pull gezet. En uiteraard kon ook Jan met zijn Daffie niet achter blijven.

De klok was ondertussen de 0.00 al gepaseerd toen de Trucks voor de finale ronde aan konden haken. Jan trapte weer af en deze reed met 2 vingers in zijn neus een mega mooie run en zette de DAF van Verspui in een tijd van 14.44 op de 100 mtr.lijn. Dit werd beloond met het feit dat de mannen van de “Blue Fox” de sleepwagen zwaarder gingen zetten. Gerard van veldhuizen mocht als eerste in de verzwaard eafstelling het gaan proberen, met beide voorwielen los in een tijd van 18.75 naar de Full Pull. Wederom werd de sleepwagen verzwaard, en zwaarder dan dit kon de “Blue Fox” niet. Jeroen van de Van Tilburg-Bastianen Groep zette zijn DAF 2700 voor de sleepwagen en ging het proberen, zo als men dacht het banden probleem op orde te krijgen zo snel werd deze gedachte even de grond in gedrukt. De 2700 begon weer de deinen, en dat kost zoveel kracht en snelheid en de DAF strandde dan ook op 68.64 mtr. Maar toch wel met een hoop respect van Arco en het publiek. VTN zette zijn Iveco voor de sleepwagen, en ging giga van start maar op 88 mtr. Ging het motortje anders lopen, wat het is weten we uiteraard nog niet maar het lijkt wel op buikpijn in het draaiende hart, maar toch over de 100 mtr. lijn.

Arco was van mening dat dit eigenlijk niet mogelijk kon zijn, de sleepwagen op de zwaarste stand en dan toch nog een Full Pull op het bord. Verspui ging als 3de voor de sleepwagen, en Jan trok het voorasje compleet van de grond en zetten ook het DAFFIE over de 100 mtr. heen. Toen was het probleem geboren, want wie wordt er nu de nr.1 van vanavond, dit zo beslist gaan worden op de snelste tijd van de Full Pull’s. Eerst veldhuizen nog voor de Blue Fox, en Gerard begon tegen de 80mtr. toch een beetje in te zakken, maar eenmaal over de 85 mtr. heen begon de Iveco gewoon te versnellen, en de Full Pull staat op het score bord.

Maar de snelste tijd was voor VTN, deze reed hun run in 17.24 secondes, verspui de tweede tijd in 18.28 seconde en het podium werd door Veldhuizen afgesloten in 25.84 seconden.

Mooie wedstrijd in Hoogblokland, met een goed en nijdig baantje met de complimenten voor de organisatie en vooral de baanverzorging! Tot volgend jaar!!!!